Раздялата с някого, който обичаме винаги причинява болка. Странно е, че ние самите също причиняваме тази болка някому, но тогава не го усещаме, не страдаме. Всеки е уязвим, когато става дума за чувствата, които изпитва.

Тук се отваря една безкрайна тема и можем да говорим, говорим … Това няма да намали болката, ако сега сте наранени. Това, което ви трябва е да отключите своите вътрешни сили и да си спомните, че вие сте важен човек в живота ви! Не сте ли?! Има по-важни хора? Може би има, но това не прави нещата различни, вие все пак сте в челните места по важност. Ако не усещате своята значимост, тогава вие наистина сте се загубили в лабиринта на живота и не е лоша идея да потърсите изход.

Една раздяла може да преобърне живота на човека. Тя може да бъде събитието, което да ви преобрази и да ви напарви изключително силни! Вие можете да използвате този момент, за да откриете своя нов път, път, които никога нямаше да имате, ако не беше тя – раздялата. Щом се е случила и тя е факт, връщането назад е като самонаказание, което си причиняваме. Първо – нещата вече никога няма да са същите и второ – щом това се е случило веднъж, то ще се случи отново! Помислете си, дали искате наистина да си причините това отново!

За да отворите нова врата първо трябва да затворите старата и да я залостите, да хвърлите ключа и да вдигнете поглед към света, за да го видите в нюансите на промяната. Дайте си този шанс. Предсатава нямате какво ви очаква зад затворената врата и колко прекрасно е, че въобще сте имали възможността да го видите!

Границите ги поставя умът. Нека да проникнем сега отвъд тези граници и да надникнем в тихото, напълно спокойно кътче в сърцето си, там където никой друг освен вас не може да влезе. Какво е усещането в това място? Сякаш сме попаднали в приказен свят, сътворен от ефирна нежна светлина. Недосегаемост и сила се излъчва от това място. Изворът на най-чистите ни чувства, на всяка една съзидателна идея, на волята за живот.

Търсим и намираме, каквото ни е нужно, ако го търсим, където трябва.

 

Люба Комитова