Водещ – Люба Комитова

Тема – „Кой съм аз“ – темата е свързана със смисъла и хармонията в живота. Дата – 02.06.2023, от 19:15 до 20:30ч.

Кой съм аз? Понякога се питам, дали има човек, който не си е задавал този въпрос? Може би това е въпросът, чийто отговор е в самия него – Аз съм! Мантрата Со Хам означава  Аз съм. Това е една велика мантра (думи с енергия) за самоосъзнаване, ключ към същността ни.

И така тръгнем ли веднъж по пътя на себепознанието можем да сме сигурни, че той ще минава през трудни пътеки, стръмни склонове и мистериозни пещери. Едно от най-големите предизвикателства е изборът, който непрестанно ще трябва да правим, защото не всеки ще е съгласен с нас, не всеки ще хареса пътя, по който сме избрали да вървим. Често най-близките ни хора се оказват най-голямата пречка! Те сякаш не ни разбират. Така достигаме до момент, в който се питаме дали познаваме добре хората, с които сме свързани – родители, роднини, приятели?

Когато погледнем в миналото, дали не се оказва, че има хора, с които нямаме родствена връзка, но чувстваме по-близки от роднините си? Да, понякога се случва така, някой е уж чужд човек, а кара сърцето да трепва. А най-близки хора се чувстват като врагове!

Животът ни е преходен, като река е, променяме се ние – променят се и другите… А промените, които носят най-много удовлетворение са тези, които ни карат да се чувстваме свободни, независими. За да направим промяна в себе си със сигурност имаме съгласието на свободната си воля! За да чуем този личен, вътрешен глас трябва да знаем кои сме. Тогава вземаме най-важните решения, тези решения, които променят посоката на живота ни и които ни карат да отстояваме пред трудностите.  Ние имаме източник на безценна информация и това е подсъзнанието и несъзнаваното. Там, в тези дълбоки нива на съзнанието, е запечатана тайната за нашите желания, стремежи, поведение и реакции. Ние избираме хората, с които да контактуваме, подсъзнателно! Ние – хората, имаме уникална система за разкодиране на невербалното поведение, което, както знаем, е  спонтанно, тоест не подвежда. Ако слушаме интуицията си, няма да сгрешим.

Родът е коренът на всеки човек. Но има и други връзки, наричаме ги – духовни връзки. Това са хората, с които се чувстваме най-добре. Затова е важно партньорът в живота да бъде близък душевно, за да има разбирателство. Тогава ще можем да се разгърнем и да живеем щастливо, дори и да не сме много богати или успешни в работата. Кръвната връзка ни дава всичко научено и постигнато от нашите предци. Духовната връзка ни помага да бъдем себе си.

Регресията е медитативна практика, чрез която можем да се освободим от емоционални травми. Регресията е като поглед назад във времето, но с променено мислене и нова гледна точка. Благодарение на способността на човека да преосмисля своите преживявания и да се развива в живота си, е възможно, използвайки регресия, да променим някои впечатления и убеждения, явяващи се пречка в постигането на целите ни, професионалното израстване и избора на партньор. Това са само малка част от възможните промени, които настъпват, защото когато правим регресия ние се освобождаваме от блокажи, създадени от нашите защитни механизми от най-ранно детство. Тези защитни механизми са били важни в конкретните ситуации, но не са актуални в настоящия момент и новия поглед към една отминала ситуация може изцяло да промени мнението ни за нея. Целият процес на регресия с медитация е едно освобождаване от такива негативни влияния от миналото. Най-важното при регресията е да се следват принципите – стъпка по стъпка, за медитация. Не опитвайте да правите сами регресия или с водещ, който не познавате или нямате достатъчно информация за него.

За Люба Комитова

Люба Комитова е магистър психолог и психотерапевт. Завършила е консултативна психология в ПУ „Паисии Хилендарски“, гр. Пловдив и Позитивната психотерапия към Висбаденската академия по позитивна психотерапия (WIAP). Тя е йога учител и треньор по йога (дипломирана към НСА/БФЙ и Международната федерация по йога), Рейки мастер – трето ниво. Люба е практикуващ психотерапевт и преподава йога в Хридая – Академия за йога и психология. В сеансите си използва Рейки и медитация. През последните 12 години Люба организира ритрийти на море и планина. Основно място в дейността й заемат семинарите за себепознание, хипнотерапия, регресия, медитация, психологически тренинги и констелации. През 2002г. Люба основава Йога център Хридая, който по-късно се развива като Център за йога и психология, а към момента – Източна Академия – Хридая. След близо 30 години опит Люба оформя свой стил за йога практики – Хридая йога, който се практикува в нейните часове и ритрийти. Най-важното според нея е да бъдем в хармония със себе си, да имаме спокоен и чист вътрешен мир, и да сме в синхрон с принципите на природата.

„Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развиваме и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“ ЛК

Записване и запазване на място:

Констелацията ще се проведе в зала Мандала.

Такса за участие – 15лв. или две посещения с карта на Хридая