Първа сесия – 23.11.2022г. от 17:30 до 19:00ч.

Този модул е от четири сесии. Работи се в малка група, която се формира на първата среща и не се допускат нови хора. Целта е участниците да се чувстват в спокойна, приятелска атмосфера. Груповите констелации дават много добър резултат за разрешаване на лични проблеми, тревожни състояния и могат да се окажат ключът към дългогодишни повтарящи се затруднения в общуването или конфликтни ситуации.

Сега да внесем светлина по темата на модула – Кармични връзки.

Кармичните връзки са навсякъде в живота ни. Ние сме свързани с хората, които са ни: родители, роднини, приятели, близки, колеги, също и с тези, които имаме конфликти. Думата карма означава – действие, дейност, но в смисъла на източните учения е свързана с причинно следствената връзка, която обяснява как и защо се случват определени събития, както в живота на отделния човек, така и в по-широк смисъл – обща карма на цели групи хора. Всеки, който се стреми към постигане на целите си или се опитва да разбере защо някой неща се случват в живота му като по предварителен план, би извлякъл полза от тези сесии.

Целта ни, в работата с така наречените констелации, е да видим първо реалната картина на живота си и мястото ни в нея. След това проследяваме определени кармични влияния, които са свързани с най-близките ни хора и с тези, с които имаме непоносимост. Освен това провокираме инсайт – прозрение, проблясък, за освобождаване от тежките вериги на блокажите – това са кармичните влияния. Разбира се, не очаквайте чудеса! Но, често една дума е способна да преобърне всичко, а в една констелация е възможно е да развиете напълно нова гледна точка по въпроси, които ви се струват нерешими; взаимоотношения, които считате за абсурдни, да установите, че са естествено следствие от причина, за която дори не сте подозирали; пътят към мечтите ви може да се окаже най-леснияj избор, но вечно отлаган 🙂

Сесиите за този модул са четири. Ще се провеждат в сряда от 17:30 до 19:00ч.

Започваме на 23 ноември 2022г.

Местата в залата са за осем човека.

Първа сесия – Какво е карма и как да проникнем до усещане за своята карма? Тренинг с медитативна практика и групова констелация. Това означава, че всеки участник ще може да формира визия за своето място не само в настоящия момент, а в по-широк смисъл, като свързаност с хора и събития.

Втора сесия – Следите на предците ни. В тази сесия се откриват невидими връзките с хората, с които сме свързани, както от роднинските връзки, така и от духовно близките ни души. Включва медитация. 

Трета сесия – Личната сила и устояването на свободната воля. Тук ще поработим с източни методи за приемане на идеята за многоизмерната структура на човека. Активиране на Анахата чакра – създаване на условия на ментално ниво за най-благоприятната констелация за пълна хармония в системата – тяло-емоция -ум.

Четвърта сесия – Констелация на духа. Това е абстрактен модел за влизане в хармония на същността на личността с по-висшата природа на човека.

Работата в група дава невероятно много възможности да разберем своите проблеми и да ги преодолеем. Може да се приеме, че това е психологичен курс, защото включва много теория и в същото време участието в тренингите създава условия за вътрешна трансформация. Представете си, че се подготвяте за пътешествие, което отдавна ви се иска да предприемете. Иска ви се да вземете много неща със себе си – нещата, с които сте свикнали. Може би ви е трудно да оставите работата, дома, приятелите си. За да тръгнете обаче, трябва още нещо – смелост. Особено когато пътешествието е към непознато място, за което само сте чували интересни неща и много ви се иска да отидете. И, ето че моментът е настъпил.  Вземете най-необходимото и тръгнете, направете първата стъпка в пътуването към себе си.

За водещия – Люба Комитова

Психолог – психотерапевт и йога учител, хипнотерапевт

Основател на „Йога център – Хридая“, Бургас, 2002г. 

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 130316110326b_PDP2211_web-200x300.jpg

Започва да се занимава с йога през 1995г. като след основаването на йога центъра това се превръща в основна дейност. След квалифицирането й като психолог и психотерапевт започва да провежда и психотерапия. Според нея йога и психологията са две взаимно свързани науки, които предоставят възможности за себепознание и работа със способностите ни.

Споделя мнението, че човек притежава скрит потенциал, който може да бъде активиран и използван за повишаването качеството на живот и за лично израстване.  

„Бих се радвала повече хора да се докоснат до древната мъдрост и да почерпят от нея сила и вдъхновение по пътя към своето щастие, реализация или спокойно съществуване. Всеки човек притежава сила и има своето място в света. Нашата цел, когато започнем да се занимаваме с йога или друго учение за себепознание, е да разбираме по-добре собствените си заложби, да ги развием и да изпълним живота си с радост, защото всеки миг от живота е шанс за физически и душевни преживявания. Пътят на себепознанието, разбира се, не е лесен, но пък това което ни се разкрива ден след ден си струва усилието.“

Вижте още тук https://www.yoga-hridaya.com/


Записването става с обаждане на посочения телефон и заявяване на участие.

Заплащането е за един модул, за един месец / четири сесии.

Цената на модула е 72лв.

Участие само в една сесия – 25лв.