Здравейте!

Казвам се Люба Комитова и работя като психотерапевт и йога учител.

Бях на двайсет и няколко години, когато започнах да се занимавам с йога. Не съм предполагала, че това ще се окаже толкова значимо за живота ми. Когато през 2001г. основах Йога център – Хридая, се надявах, че най-после ще можем – аз и други хора, които търсят място за йога, да практикуваме заедно. Беше една осъществена идея, която в последствие се разгърна и придоби вида, в който продължава да съществува и до сега…

По-късно се появи и психологията – мъничка мечта, изглеждаше ми е невъзможна, но това е дълга история и ще ви я спестя… Не знам дали вярвате в съдбата, но мисля, че пътят съществува, преди да сме стъпили на него. Смело мога да кажа – не си мислете, че мечтите ви са невъзможни, просто ги оставете да съществуват във вашето виртуално пространство и те сами ще намерят начин да се осъществят.

Психотерапевтичната ми дейност започна през 2010г., когато малко на шега започнах да консултирам в залата за йога 🙂  – сядахме на два фотьоила и гледахме към морето, докато си говорихме, беше фантастично. Срещите с хората и проблемите, които решавахме ме мотивираха да продължа да работя точно тази професия, паралелно с провеждането на йога практики.

Нещата не свършват до тук. Когато се озовете на гребена на вълната не ви остава нищо друго освен да се оставите на вятъра да ви носи и да се наслаждавате на преживяването. Ето това направих, но не беше само вятърът, имаше и магия 🙂 

Към настоящия момент работя като позитивен психотерапевт, хипнотерапевт и йога учител. Организирам семинари и йога уикенди, ритрийти и психологически треннги по няколко пъти годишно. 

Всеки ден благодаря на хората, които са били с мен, и все още са, в трудните ми моменти и са разбирали, че това е моят път и за мен е важно да го извървя. Благодарна съм и на онази висша сила, която съм усещала до себе си, когато ми се е искало да спра и да захвърля всичко. 

На всеки, които би решил да се възползва от услугите на „Хридая“, част от които е психотерапевтичната дейност, искам да кажа, че тук ще му се даде възможност, дори не една, а няколко възможности, за да работи със себе си и да се почувства по-добре, но постигането на целите се извършва от самия човек със неговите собствени способности. В това се състои същността на психологическата помощ, също и на йога. За мен е удоволствие да Ви поканя на йога практика, на медитация и на психологически тренинг, защото знам, че в това има невероятна сила и вдъхновение. Знам още, че оковите на битовизма и на непрестнния стрес, в който живеем, остават на заден план, когато се приютим в своя вътрешен, недосегаем свят. 

Благодаря за вниманието!

 


Квалификации и специализации:

  • Магистър по консултативна психология, ПУ „Паисий Хилендарски“, Пловдив
  • Дипломиран позитивен психотерапевт към Дружество по позитивна психотерапия, към Висбаденската академия, WIAP
  • Завършен курс за Хипноза и хипнотерапия – към БАХ с ръководител Иво Величков
  • Завършен специализиран курс по психодиагностика към ПИК, доц. Д. Божинова, Пловдив
  • Когнитивно – поведенческа терапия /базисно ниво/ 
  • Следдипломна квалификация в Национална спортна академия „В. Левски“ – треньор по йога.
  • Дипломиран йога учител към  Международната федерация по йога…
  • Рейки мастер, трето ниво
  • Член на дружеството по Позитивна психотерапия, ДППБ и WIAP
  • Член на Международната федерация по йога I.Y.F.

Тел. за контакт – 0887 689903 – Люба Комитова

За Онлайн консултации можете да използвате Skype. Моето име – Laya__

Цени за консултиране и психотерапия