Здравейте!

          Казвам се Люба Комитова и съм психолог – психотерапевт. 

Като първа среща с Вас бих искала да ви разкажа нещо повече за себе си и за пътя ми, като психотерапевт. Разбирането ми за психологията е не просто като към професия, а като съществена част от личността на всеки човек. Мисля че всеки човек влиза в ролята на психолог понякога, но да бъдем полезни на себе си се оказва най-трудно. 

Професията психолог ме е привличала през целия ми живот и изборът ми да работя това не е случаен. Всеки човек, на който успея да бъде полезна, за мен е като победа над страховете, над суетата, над слабостите и навиците, които ни правят слаби и зависими. 

И така, към настоящия момент работя като позитивен психотерапевт, хипнотерапевт и йога учител. Организирам групови терапии и констелации, семинари, ритрийти и психологични тренинги.   

Освен с психотерапия се занимавам с Йога и Рейки. Основател съм на Хридая – Академия за йога и психология, 2002г. С течение на времето в мен се затвърди мнението, че корените на психологията са в древните учения за тялото и ума. Това се вижда във всяка школа по психотерапия, тъй като използваните упражнения за дишане, релаксация и въобще – трансовите състояния като хипнозата примерно или регресията, са по модели на древни философски системи, една от които е йога. За да овладеем ума и емоциите си, за да постигнем вътрешен баланс, ни трябват тези техники и мъдрост. Затова психологията и психотерпията са важни за здравето на човека, защото без вътрешна хармония, без спокоен ум, няма щастие в живота дори и на най-успешните хора. Това върху което работим с всеки човек, достигнал до мен по някакъв начин, е цялостно хармонизиране на личността, което означава, че всеки блокаж – било то от детството или от настоящия момент, се освобождава чрез метод, който допада на човека. Методите и техниките в психотерапията, която практикувам са специални – позитивна психотерапия и нестандартни, които са от изтоните учения – дихателни упражнения, медитация, регресия и др.

Ако понякога имате нужда от разговор, от подкрепа или психотерапия, можем да опитаме заедно. 

Благодаря за вниманието!

Някой квалификации и специализации, които съм зъвършила:

 • Магистър по консултативна психология, ПУ „Паисий Хилендарски“, Пловдив
 • Дипломиран психотерапевт към Дружество по позитивна психотерапия, към Висбаденската академия, WIAP
 • Бакалавър – социални дейности, БСУ, Бургас
 • Завършен курс за Хипноза и хипнотерапия – към БАХ с ръководител Иво Величков
 • Завършен специализиран курс по психодиагностика към ПИК, доц. Д. Божинова, Пловдив
 • Когнитивно – поведенческа терапия /базисно ниво/ 
 • Следдипломна квалификация в Национална спортна академия „В. Левски“ – треньор по йога.
 • Дипломиран йога учител към  Международната федерация по йога.
 • Рейки мастер, трето ниво
 • Член на дружеството по Позитивна психотерапия, ДППБ и WIAP
 • Член на Международната федерация по йога I.Y.F.

Тел. за контакт – 0887 689903 – Люба Комитова