Здравейте!

          Казвам се Люба Комитова и работя като психотерапевт и йога учител.

Бях на двайсет и няколко години, когато започнах да се занимавам с йога и след седем години основах Йога център – Хридая. Психологията, като професия, се появи малко по-късно в живота ми, но всеки ден, когато работя като психотерапевт или подготвям семинар на актуални теми, осъзнавам все повече, че основните принципи в психологическата наука са дошли от древните учения за тялото, ума и емоциите. Едно от тези учения е йога. Така се оказа, че темите за подсъзнанието и психосоматиката, медитацията и психологическите тренинги  са възникнали доста преди психологията да се отдели от философията като самостоятелна наука и за да се разреши някакъв психологичен проблем е необходимо да се познават концепциите за структурата на човека, така както са представени именно в древните учения.

         Ще ми се да ви попитам дали вярвате в съдбата? Може би – да, а може би – не. Но, знаете ли, ако оставите нещата в живота ви да следват своя собствен ход, може би ще установите, че сякаш невидима сила ги подрежда, а  когато се опитвате да настоявате и се съпротивлявате, всичко се случва трудно, бавно и като че ли нещо пречи да се осъществи намерението ви! Ето така достигаме до истините, които само личния път ни показва, когато най-после решим да се вслушаме в гласа на душата си. Тук психологията е много полезна, защото точно с нейна помощ събуждаме потенциала си.

         И когато в някакъв момент се озовете на гребена на вълната – когато постигнете някоя своя цел, не ви остава нищо друго освен да се оставите на вятъра да ви носи и да се наслаждавате на преживяването, да оставите съдбата да се разгърне пред вас. Ето това направих и аз, когато започнах да преподавам йога и да психотерапевтирам хората, достигнали някак до мен. Мисля че е важно да кажа, че не беше само вятърът, имаше и магия 🙂 

            Към настоящия момент работя като позитивен психотерапевт, хипнотерапевт и йога учител. Организирам семинари и йога уикенди, ритрийти и психологически тренинги по няколко пъти годишно. 

Всеки ден благодаря на хората, които са били с мен, и все още са, в трудните ми моменти и са разбирали, че това е моят път и за мен е важно да го извървя. Благодарна съм и на онази висша сила, която съм усещала до себе си, когато ми се е искало да спра и да захвърля всичко. 

На всеки, които би решил да се възползва от услугите на „Хридая“, част от които е психотерапевтичната дейност, искам да кажа, че тук ще ви се даде възможност,  да работите със себе си и да се почувствате по-добре, но постигането на целите се извършва от самия човек с темпото, с което той е способен да върви напред.

И накрая искам да споделя с вас една своя опитност – винаги, във всякакви ситуации се опитвайте да помислите и за себе си, защото често, улисани в грижи за другите, забравяме, че имаме нужда от лично време и удоволствия.

Благодаря за вниманието!


Квалификации и специализации:

  • Магистър по консултативна психология, ПУ „Паисий Хилендарски“, Пловдив
  • Дипломиран позитивен психотерапевт към Дружество по позитивна психотерапия, към Висбаденската академия, WIAP
  • Завършен курс за Хипноза и хипнотерапия – към БАХ с ръководител Иво Величков
  • Завършен специализиран курс по психодиагностика към ПИК, доц. Д. Божинова, Пловдив
  • Когнитивно – поведенческа терапия /базисно ниво/ 
  • Следдипломна квалификация в Национална спортна академия „В. Левски“ – треньор по йога.
  • Дипломиран йога учител към  Международната федерация по йога…
  • Рейки мастер, трето ниво
  • Член на дружеството по Позитивна психотерапия, ДППБ и WIAP
  • Член на Международната федерация по йога I.Y.F.

Тел. за контакт – 0887 689903 – Люба Комитова