Констелация на тема „Ролята на любовта в живота“

На 26.11.2023г., в студио „Мандала“, от 13:00 до 16:00ч.

Водещ – Люба Комитова
Психолог – психотерапевт

           Любов – най-висшето чувство!
          Това което ни прави силни, и което ни отличава като вид е любовта. Вероятно някой няма да се съгласи с това. Ние обаче ще предприемам едно пътуване в света на психиката си, в душевността си, за да достигнем до лично преживяване и разбиране за своята същност. Имаме всичко необходимо – тук и сега е реалността, останалото е начинът по който я възприемаме. Любовта в живота на всеки човек има силата да трансформира, но дали наистина е така? Отговор на този въпрос ще потърсим в тази констелация.
          Участието в констелация – психотерапевтичен подход е начин да се решат дългогодишни проблеми, чиито корени са в миналото и често са свързани с кармични връзки.
Може понякога да си мислите, че животът няма смисъл, че не разбирате защо сте родени точно тук, точно сега, при тези родители. А може би сте осиновени и се питате – Защо съм изоставен, с какво съм заслужил това?
Вие сте точно там, където трябва да бъдете и вървите по пътя на душата си. Имате точно толкова право на избор, колкото всеки друг и сте толкова важни, колкото всеки друг. Погледнато отстрани това изглежда абсурдно, но е така.
          В тази констелация темата е ЛЮБОВТА. Основният въпрос е не дали обичаме някого, и не дали нас ни обича някой, а КАК се случва любовта в живота ни, как обичаме, какво очакваме от другия и защо се променят чувствата ни с времето. Силната любов защо понякога се стопява като снежна топка? В констелацията се прониква до тайните кътчета на родовата памет, както и до стремежът на душата към щастие. Начинът, по който обичаме е отражение на моделите на нашите предци в комбинация с нашата опитност в живота. Преди всичко обаче, дали можем да сме щастливи в любовта зависи от несъзнаваното ни убеждение за взаимоотношенията.
Ако решим да вникнем в смисъла, който стои зад понятието любов, ще достигнем до безброй варианти за изразяване на чувствата и емоциите и постепенно, но трайно ще се появи едно ново усещане за спокойствие и вътрешна хармония. Така любовта трансформира и облагородява всяко нещо, до което се докосне.
Констатациите са сравнително нов метод за психотерапия, но за кратко време придоби популярност, защото е много достъпен за хората, които участват. Констатациите се използват за работа с различни видове проблеми, включително:
  • Теми свързани с конкретни емоционални и ментални състояния, примерно – любов – обич – съмнение – ревност – страст и т.н.
  • Семейни констелации: проблеми във взаимоотношенията между родители и деца, братя и сестри, съпрузи и партньори, както и с роднини.
  •  Проблеми при намиране правилния партньор.
  • Тревожни състояния: депресия, паник атака, зависимости, фобии, страхове, ОКР – натрапчиви мисли и действия, паник атаки – виене на свят без причина, подкосяване на краката в конкретни ситуации и др…
  •  Проблеми в работата: конфликти с колегите, прегаряне – преумора, неуспех в намирането на подходяща работа и др.
  •  Проблеми в социалната среда – трудно създаване на приятелски отношения
  • Проблеми с вътрешния мир – чувство за неразбиране от другите, самота, отхвърляне от определени групи хора или отделни личности. Обикновено този проблем е свързан с болезнено усещане за отхвърляне без причина.
Констелацията може да ви бъде полезна, да рестартирате живота си и да се почувствате – себе си!

Телефон за контакти: 0887 689903 – Люба Комитова