Добре дошли в тайнствения свят на медитацията!

Медитации можете да практикувате онлайн, безплатно, в канала на „Йога Хридая„, в youtube


От векове умението за медитация се преподава от учител на ученик. Не е било лесно да се обясни и още по-малко да се практикува нещо, което влияе на невидимите подсъзнателни нива на съзнанието. Изумително е как в дълбока древност мъдреците са постигали това състояние, в което умът се успокоява, сетивата утихват, а емоцията се смирява. Тази безценна опитност е достигнала до наши дни чрез текстове и послания с благородната цел да помогне на хората да живеят по-добре.

В днешно време, благодарение повдигането на завесата на тайните учения (текстове от Йога, Тай чи, Дзен и др. подобни) разполагаме с богата информация за постигане на медитативно състояние. Интересът към медитацията, който става все по-голям, е напълно основателен като се има предвид въздействието й и сферите на влияние в съвременния начин на живот. Чрез медитация можем да се освободим от негативни състоянвия, които пречат да живеем спокойно и щастливо. Чрез медитация се свързваме със своето висше Аз, което свързваме с душевната си същност. Всичко това води до естествено хармонизиране на потребностите и желанията и започваме да се чувстваме добре.

Като начало, за да медитираме трябва да научим стъпките, които отвеждат в медитативно състояние и са пътеводител за успех. Тези стъпки се изучават или в групи за медитация, или индивидуално със сеанси проведени от йога учител или компетентно лице, специално обучавано да води медитация. Ако искате да се научите да медитирате трябва да имате много, много желание и да практикувате с удоволствие.

Ето някой теми, обсъждани в часовете с групите по медитация:
1. Медитацията – основни понятия
2. Приложение на медитативните техники
3. Медитацията и влиянието й при тревожни състояния – страхове, фобии, паник атаки..
4. Здравословен аспект и лечебно въздействие.
5. Методи за медитация – основните принципи за постигане на състоянието – медитация…
Темите са много и засягат различни потребности.

За да направим връзката с нас по-лесна сме създали група във Фейсбук – „Медитация в Хридая“
Присъединете се и се чувствайте добре дошли на медитация всеки петък от 19:00ч. в зала „Анахата“
Телефон за контакти:
0887 689903 – Люба Комитова