Представям Ви методът – регресия, който стана популярен в психотерапията през последните години, с това че бързо успява да помогне при различни тревожни състояния и подобрява емоционалния баланс.

Какво е регресия? Това е медитативна техника, чрез която се обръща поглед назад във времето, чрез спомени, забравени моменти и дори до доста дълбоки кътчета на подсъзнанието, където се спотаяват нашите кодове, на базата на които имаме своите възгледи. Идеята е да се достигне до смяна на гледната точка към настоящия момент, за да се преодолее блокаж от миналото. Някой хора имат преживявания отвъд рамките на този живот. Всъщност най-важното към което се стремим, когато правим регресия е да се освободим от негативните емоции и мисли и да провокираме способностите на вътрешната си сила за да живеем в хармония със себе си въпреки трудностите в живота.

Още малко за регресията – често се представя под различни имена: хипноза, астрално пътешествие, пътуване във времето и други подобни.  Зад всяко от тях стои идеята да навлезем в непознатия свят, който носим в дълбините на несъзнаваното, нашето скрито информационно поле. Не бива де се заблуждаваме, че когато фантазията се активира сме постигнали регресия. Медитацията и фантазията са различни неща. В основата на успешната регресия е овладяването на техниките за контролиране на ума и емоциите, както и умението за мускулна релаксация.

Какви са ползите от регресията?
*Можем да се избавим от постоянно повтарящи се проблеми, от неприятни контакти и да си дадете отговори на много въпроси от типа: „Защо все така се случва …“
*Започваме да разбираме защо харесваме определени неща и защо имаме непоносимост към други, защо сме подредили дома си така, защо харесваме точно определени миризми, а други не, защо не се разбираме с някой хора и защо с други винаги сме в хармонични отношения.
*Отговорите на много въпроси идват сами и спонтанно сякаш се променя всичко, когато нещо от миналото бъде преработено с настоящото осъзнаване..
*Регресията е медитативна практика и може да ви даде нов поглед над нещата от живота. Използваме я, за да се отърсим от напреженията си и също, за да се освободим от мисли, които не ни дават покой, и ако съществува някакво съмнение, че носим със себе си кармични уроци, които ни спъват по пътя към успеха, да започнем с изчистването им, за да вървим напред без тежестите от миналото. По този начин регресията може да се разбира като пречистваща ума и емоциите ни практика.

Автор: Люба Комитова

За регресия можете да си запазите час, като се обадите по телефона и изберем подходящо време за сесия.

0887 689903, Л. Комитова