Заповядайте в тайнствения свят на медитацията!
От векове умението за медитацията се преподава от учител на ученик. Не е било лесно да се обясни и още по-малко да се практикува нещо, което влияе на невидимите подсъзнателни нива на съзнанието. Изумително е как в дълбока древност мъдреците са постигали това дълбинно състояние, в което умът се успокоява, сетивата утихват, а емоцията се смирява.

В днешно време, благодарение повдигането на завесата на тайните учения (текстове от Йога, Тай чи, Дзен и др. подобни) разполагаме с богата информация за постигане на медитативното състояние. Интересът към медитацията, който става все по-голям, е напълно основателен като се има предвид въздействието й и сферите на влияние в съвременния начин на живот. Медитативните сеанси в психотерапията, примерно, са средство за освобождаване на негативни състоянвия, които често са вменени и ирационални. Освен това, вече не е тайна, че успешно и сравниелно бързо се възстановява баланса във вътрешния мир на човека и той се избавя от доста неприятни нервни или тревожни състояния. Всъщност това са само малка част от всичко, което можем да постигнем, когато се научим как да използваме вътрешната си сила.

Като начало ние започваме с най-важните упражнения и постепенно, натрупвайки опит, прилагаме в реални житейски ситуации новите си познания. Това може да бъде – контрол на реакциите, контрол на емоциите, запазване на спокойствие, преодоляване на зависимости,  развиване на концентрация, устойчивост и баланс в системата: на тяло – ум – емоция

Медитираме, за да живеем в хармония със себе си и другите.

Някой от темите разглеждани в часовете:
1. Медитацията – основни понятия
2. Приложение на медитативните техники
3. Медитацията и влиянието й при тревожни състояния – страхове, фобии, паник атаки..
4. Здравословен аспект и лечебно въздействие.
5. Методи за медитация – основните принципи за постигане на състоянието – медитация…
Темите са много и засягат различни потребности.

Никога не е късно да започнете своя път в медитативния свят.

За да направим връзката с нас по-лесна сме създали група във Фейсбук – „Медитация в Хридая“
Присъединете се и се чувствайте добре дошли на медитация всеки петък от 19:00ч. в зала „Анахата“
Телефон за контакти:
0887 689903 – Люба Комитова